čtvrtek 21. srpna 2014

Seara - Marketing Internship

Hola hej!

Jak jsem zmínila v počátcích tohoto blogu, odjela jsem do Brazílie na marketingovou stáž, o které jsem se ovšem ještě nezmínila. Byl to dlouhý proces – nejen doma v ČR, ale také tady. Již bambilionkrát zmiňovaný brazilský čas je něco, co se zde promítá i do pracovní morálky téměř všech. Lidé nedodržují termíny, nedodržují čas schůzek a většina z těch, se kterými jsme spolupracovali, také častokrát zapomínala na většinu důležitých věcí (ale hlavně, že se mi smáli, že mám diář s sebou i v Brazílii). Nutno ovšem podotknout, že všechny tyto zkušenosti jsou snad jedny z nejlepších, kterých se mi mohlo dostat. Uvědomila jsem si hodnotu času a naučila se větší trpělivosti…

Spolupracovala jsem se Spencerem a společně jsme pracovali pro neziskovou organizaci ENACTUS, kterou zde v Santarému vedou studenti univerzity. V červenci vyhráli 4. místo v celobrazilské soutěži mezi „pobočkami“ Enactusu, kterých je přes třicet. Enactus vede několik projektů (mimo jiné TENTO s výrobou tapioky). My jsme si vybrali spolupráci se školkou Seara. V této školce jsou děti, které mají nutriční problémy, a musí mít speciální dohled (více informací po mně nechtějte, protože biologie a fungování lidského těla šlo na gymplu naprosto mimo mě – promiň Jirko, jestli to teď čteš J). Navíc zde vyrábí svou vlastní bio nutriční výživu z lístků moringy, rýže a sezamového semínka, o čemž ale téměř nikdo neví a všichni si kupují drahé produkty od Nestlé. Našim marketingovým cílem bylo především zvýšení povědomí o Multimistuře (nutriční výživa) a změna jejího loga (aby byla více zajímavá a upoutala zákazníky), zvýšení povědomí o školce a pekárně (kde do pečiva přidávají již zmiňovanou Multimisturu) a podat návrhy na zlepšení sociálních sítí a webových stránek. Celá naše práce dosáhla vrcholu v den, kdy jsme udělali event, kde jsme pár vybraných novinářů zasvětili do tajů výroby Multimistury, a pozvali také dvě televize, které o tom natočily reportáž. Odkazy na videa jsem bohužel nedohledala, takže se musíte spokojit s fotkami J.
Tolik ve zkratce k naší práci. Dle mého jsme toho mohli udělat dvakrát tolik, kdybychom pracovali normálním evropským tempem, ale hold jiný kraj, jiný mrav. Místo toho jsme byli ještě pochváleni, kolik jsme toho stihli, že většina lidí by ani tolik neudělala… takže já už vážně nemám slov J.

Končí má pracovní stáž a vyrážíme objevovat Brazílii… Nevím, jak často teď budu přispívat vzhledem k internetu.. No uvidíme.

Vy se mějte hezky a díky, pokud jste se za těch 7 týdnů dočetli až tady J
i.


Hello,

As I said at the beginning of this blog I arrived here because of the marketing internship. I’ve never talked about it, so now it’s time to change that J.

I was working with Spencer (the crazy boy from Canada – will miss you! And see you in Prague in two years! J) for the local NGO called ENACTUS. The students of UFOPA University work for ENACTUS. They won the 4th place in the competition between the offices of Enactus in Brazil in July. They do a lot of projects (for example THIS one). We’ve chosen the one with the kindergarten, Seara. This place is unique because there are children who have problems with nutrition. Seara isn’t only a kindergarten but also has a bakery and a place where Multimistura is made. Multimistura is a nutritional supplement for these children and is made here from the local products – leaves of moringa tree, sesame and rice. So it’s a good-quality BIO product J. The problem is that a lot of people buy expensive products by Nestlé etc. So our marketing aims were – to boost awareness about Seara and Multimistura, to change a logo and label of Multimistura and to make a motion to improve the webside and social media. The finale of our work was an event at which we talked with some journalist about the making of Multimistura and two local televisions also arrived to report on the story. I haven’t found the links for these reports so you have only the pictures below.

So that’s it. In a nutshell. My exchange already finished. I am really glad to be here. It taught me a lot – especially patience and I’ve realized the value of time.

Now I am free to travelling. I am not sure about next posts as I am not sure about internet during the next month. But I will try cause our experiences will be legen….dary – no doubts! J

Thank you for your reading during the last 7 weeks. J
i.

















Žádné komentáře:

Okomentovat